У Соколівському відбулося свято до Дня захисту дітей та останнього дзвоник

У Соколівському відбулося свято до Міжнародного дня захисту дітей та останнього дзвоник у школах сьогодні, 31 травня.

Урочисті лінійки і останні дзвоники відбулися у всіх школах Соколівської громади. Після урочистостей шкільними автобусами учнівські десанти прибули у центральний парк Соколівського, де відбувалося основне дійство свята. Більш детально…

Дорогі діти, школярі та їхні батьки!

Щиро вітаю вас із закінченням навчального року та Міжнародним днем захисту дітей!

Щороку, в перший день літа, ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни, жителів Соколівської громади – Міжнародний день захисту дітей. Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги.

Для всіх вас цей навчальний рік був насичений знаннями, враженнями, подіями, перемогами і відкриттями. Останній дзвоник на шкільних лінійках прозвучить для когось із вас як сигнал про літній відпочинок, а для випускників лунатиме як старт у доросле життя. Випускники дошкільних закладів чутимуть цей дзвінок як запрошення до школи.

Соколівська сільська рада доклала максимум зусиль, аби ви отримали якісні знання і комфортні умови у школах і дитсадках, аби наповненим було ваше дозвілля, аби вам було де займатися танцями, спортом, читати книги і розважатися. Для вас, дорогі діти, ми будуємо і відновлюємо дитячі і спортивні майданчики, стадіони, клуби і бібліотеки.

Попереду у вас літні канікули. Набирайтеся сил, енергії і здоров’я. Хай кожного випускника, хто ступив у доросле життя, супроводжує удача і успіх, здійснюються мрії.

Любі діти! Нехай роки дитинства будуть яскравими та незабутніми. Ви – наше майбутнє, майбутнє нашої громади, держави. Зичу вам якомога більше щирих усмішок, приємних несподіванок долі, веселих та надійних друзів.

Щастя вам, чистого і мирного неба, сонячних ранків, світлих і неповторних вражень, здоров’я та удачі на життєвих дорогах!

 

З повагою голова Соколівської сільської ради Інна Завірюха

Профілактика сказу

Сказ – це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким пошкодженням центральної нервової системи. У разі зволікання з наданням кваліфікованої медичної допомоги смерть неминуча.

Джерелом та резервуаром збудника сказу є дикі та свійські хижі тварини, що належать до класу ссавців. Людина може заразитися сказом від інфікованої тварини через: укус, подряпину та мікроушкодження шкіри, потрапляння зараженої слини на слизові оболонки. У контактний спосіб людей найчастіше інфікують коти й собаки – з-поміж свійської фауни, а в дикій природі – лисиці та вовки. Особливу небезпеку становлять безпритульні тварини, зокрема собаки, для яких укус є інстинктивною реакцією для захисту території, членів зграї або здобуття їжі. За даними ВООЗ, у 99% випадків смерті людини від сказу джерелом інфекції є собаки. Близько 40% жертв укусів імовірно скажених собак – діти віком до 15 років. Більш детально…

СУБСИДЇ НА 2019 РІК

 

Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств у 2019 році надається відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 р. № 106 зі змінами від 30 січня 2019 р. № 126.

1)  

Новоствореним фермерським господарствам

 у період їх становлення (перші три роки після його створення) виділяється бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) один раз виключно для провадження сільськогосподарської діяльності у розмірі 3000 гривень на 1 гектар, але не більше 60 000 гривень на одне фермерське господарство. Більш детально…

Профілактика інфекційних захворювань та харчових отруєнь

У літній період почастішали випадки виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, пов’язаних з вживанням продуктів харчування та питної води, забруднених хвороботворними мікробами.

Більшість групових інфекційних захворювань та отруєнь виникають після проведення масових святкувань – весіль, ювілеїв, випускних вечорів, проводів в армію тощо.

Спеціалісти-епідеміологи стверджують, що основними причинами спалахів є залучення до приготування страв випадкових осіб, котрі не обізнані з елементарними правилами особистої гігієни, а також порушення технологій приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму. Більш детально…